Začelo se je, ko sem v srednji šoli zadnja leta preživela z kožno boleznijo dermatitisa. Pojavili so se mi veliki pereči lišaji, ki so postali izjemno srbeči in dražeči. Preizkušala sem vse, da bi omilila svoje stanje. Raziskovala, poslušala nasvete, kako si lahko pomagam tudi z naravnimi preparati. Ker nisem smela uporabljati ničesar, kar je dražilo mojo kožo, smo prisegali na vse za kar smo izvedeli, da je naravnega izvora oz. da si lahko pomagam sama. Tukaj so nastopila olja, mazila, soda bikarbona, kis za pranje perila.

 

 

Skozi zgodbo in vzpodbudo moje mami, ki je zelišča kar dobro poznala, prav tako tudi uporabo naravnih surovin, sem si velikokrat pripravljala razne domače pripravke, za lastno uporabo. Priprava mask iz domačih surovin za telo in obraz so mi bila še posebej pri srcu. Tako preprosto, ampak izjemno učinkovito. Kasneje se je porodila ideja izdelave kozmetičnih izdelkov, skozi koži prijazne surovine. Ki delujejo v sozvočju z našim telesom in se ne vmešajo v naravne procese (hitri in instant učinki, ki imajo ponavadi stranske učinke na daljše obdobje). Ker imam senzor skozi kožo izjemno razvit, in se mi ob vsakem izdelku, ki mi ne odgovarja, takoj pojavi reakcija, je bila to dobra preizkušnja zame. Kako narediti recepturo dobre lastne kozmetike, narejene iz kakovostnih, visoko učinkovitih butaničnih surovin.

 

 

Pričela sem z razvojem kozmetičnih izdelkov na osnovi surovin (čebelji vosek, hladno stiskanih olj, ki vsebujejo izjemno veliko mineralov in vitaminov za regeneracijo kože, dodatek masla (kakav, kokos, karite), ter hidrolatov...) Pridobila sem certifikat na področju psihoaromaterapije. Kako delujejo eterična olja na naše telo, kožo. Katero eterično olje je primerno in zakaj. Pripravljala svoje prve "zvarke" za najbližje, prijatelje in znance. Pred 8. leti so prvi izdelki skozi postopek prijave "prikukali na svet" 🙂. Pričela sem z izdelavo prvih serij, ročno izdelane kozmetike. V vsak izdelek, je bila vložena energija, ljubezn, trud in namen izdelka skozi uporabo. 

 

 

 Pomembno je, da na kožo, ki je največji organ in prvi fizični senzor, upoštevamo kaj "damo nase." Pomembno je zavedanje, kaj nanašamo na kožo. Prav tako kot kaj pojemo, da se stuširamo in očistimo, da poskrbimo za svoje mentalno telo, energijsko telo in prav tako tudi fizično. Naj bo zavedanje kaj damo nase pomembno. Z vsakim nanosom na kožo in posledično skozi kožo v naš organizem, dovajamo surovine, ki delujejo v sozvočju z organizmom, kar privede do izboljšanja na koži, ali poslabšanja. Ko telo ne more izločiti toksinov na naraven način jih zadrži v telesu, kar posledično lahko izbruhne v različnih oblikah alergij in še veliko več.

 

Koži prijazni izdelki, narejeni z veliko ljubezni.